Opět otevřeno každé úterý a čtvrtek od 15:00-18:30

Fénix výjezd Ralsko-Winter offensive od Dynamite Airsoft (27.1.2024)

Ralsko-Winter offensive od Dynamite Airsoft

Není nad to si jednou za čas hru užít i z druhé strany, tedy z pozice hráčů a tak naše bojová skupina si vzala za úkol každý měsíc vyrazit alespoň na jednu akci. Jako první nám letos na mušku přišla akce od skupiny Dynamite Airsoft. Jejich první akce v našem oblíbeném prostoru Ralsko. 
 Tento prostor pamatujeme z doby prvních akcí Protektor a Lizard či klubu Dejvice nebo v posledních letech Airsoftbattles. Vždy byl pro prostor Ralsko pro nás oblíbeným. Samotné hřiště u rybníků je aktuálně v dost rozbořeném stavu. Velká část stromů byla vykácena a většina překážek je rozbořená. Nicméně základy budov stále stojí a tak nabízí prostor kombinaci různých prostředí. 

Naše skupina se akce nakonec účastnila v počtu 6 hráčů. Clooster, Hrobník, Vietnam Dorazili na místo pomáhat s přípravou již v pátek. S potřebným vybavením akušroubováku a pily jsme měli v plánu alespoň pár překážek opravit. Bohužel počasí nám natolik nepřálo že díky silnému větru a dešti nebylo reálné cokoliv budovat. Pozdní odpoledne a večer jsme tedy strávili společně s organizátory v duchu utužování přátelských vztahů. Ráno pak naše počty doplnil Google, Jay a Linguiny. Sestava zbraní byla 1 DMR a 5 útočných pušek na full auto. V této sestavě nám už jenom ke spokojenosti chyběl jeden kulomet a sniper. 

Jelikož jsme byli na místě mezi prvníma, registrace byla pro nás rychlá. Nicméně i přesto že se trochu táhla. Tak se organizátoři snažili všechny popohánět abychom mohli začít. Přece jenom odbavit přes 200 lidí není jen tak. Následně jsme se rozdělili ve svých skupinách na polovinu a každá půlka měla svůj úkol. I samotné hřiště bylo rozdělené a tak defakto se nehrálo 100*100 ale 50*50 (pošty berte cca, na začátku nás bylo snad i kolem 220 ale to na samotnou hru nemělo velkou roli). Na jednu stranu to byla škoda, ale bylo zajímavé si v tomto prostoru zahrát jinak a na samotném zážitku tento koncept ničemu neubral. 

Na bojovém poli pro team Alfa, (1polovina červených) bylo úkolem obsadit výšinu která sloužila jako observatoř pro navádění minometů. Na výšině byla mapa města Falludža se souřadnicemi a vysílačka. Minomety mohli pálit po 15 minutách a bylo nutné ještě správně rozluštit souřadnice abychom trefili správné body nepřítele a né vlastní. Vedle cca 80 metrů na každou stranu byli umístěné vlaječky se sekundárním úkolem (klasické přesýpací šachové hodiny a hra ve stylu battlefieldu). Na druhé polovině hřiště pak skupina Omega měla zajistit minové pole a defusnout položené miny (nicméně org k nám přidělený nám přečetl špatný scénář a později jsme se dozvěděli že naše strana měla miny položit a modří je měli defusnout) drobná informační změna v zadání úkolu neměla na průběh hry vliv. respawn byl bleskový každých 5 minut a na plnění úkolů byl hodinový limit, takže docela rychlovka. Počítalo se s tím že se všude vystřídáme a tak vlastně budeme mít 4 hodiny herního času. Bylo to velice intenzivní a ne každý vydržel do konce. 

Náš team první hru začínal na minovém poli. Vzhledem k pozicím minového pole na mapě a vzdálenosti respawnu jsme vyhecovali velkou část hráčů k běhu o život přímo do středu po cestě. Minové pole bylo sice k nepříteli blíže, ale zase po horší cestě a tak rychlost přesunu zde byla klíčová. Modrý tým jsme nepustili ani na dohled k minám. Část červených hned od začátku zabrala sekundární bod Oskar a zbytek cca 40 minut sváděl boj o bod MIKE. Zde rozhodujícím faktorem, při dobývání budovy přes téměř otevřený terén byla naše komunikace. Všichni členové BGF mají na akcích u sebe vysílačky typu Baofeng. Ve chvíli, když jsem s DMR uviděl, že celou severní stranu ovládají ostatní Fénixové, mohl jsem vyrazit dopředu. Díky pokrytí budovy nebylo tak náročné zneškodnit odstřelovače v příkopu mezi rybníkem a budovou MIKE. Následně pak ostatní neváhali a díky tréninku CQB v našem městečku budovu a její okolí hravě vyčistili. V tento moment přišli modří o poslední opěrný bod na hřišti a zbytek hry už byl jasný. 
 Další hru jsme měli za úkol obsadit pozorovatelnu a navádět minomety. Soupeř byl bohužel na výšině dříve, naštěstí nebyl tak účinný v navádění minometů a hned první výstřely měli se záporným bodováním. Nicméně v této části se nám moc nedařilo. ovládali jsme sice velkou část hřiště a oba sekundární body, nicméně minomet ne a ne dobýt. Povedlo se nám prolomit obranu až  v samotném závěru hry a ještě aspoň jednou vystřelit z minometu. 
 Pak nastala 30 minutová pauza na přesuny na druhou stranu a na jídlo. Někteří hráči od modrých byli trochu demotivovaní, někomu docházela munice či odcházeli baterky a zbraně. Řady tedy trochu prořídly a bylo to znát. Třetí kolo na nás čekalo minové pole z té "horší strany". Počítali jsme s tím že soupeř se tam dostane rychle a bylo nám jasné že mu nemůžeme budovu MIKE nechat. Soupeř se na minové pole dostal a při pokládání první miny byl zahnán bílým hadem od Hrobníka. Následně zbytek týmu potlačil ostatní modré a pole bylo opět naše. Bojovalo se sice v lesíku za bodem Oscar, ale největší řežba probíhala opět na bodu MIKE. Modří byli dokonce chvilku i v budově, ale vždy jen tak dlouho, než dorazila vlna červených z respawnu. Díky radiokomunikaci jsme si předávali informace z pole a tak jsme přesně věděli kam jít nebo kam střílet. 
Díky tomu bylo po půl hodině jasné, že dílo zkázy a demoralizace modrých je dokonáno.  
 Z důvodů nedostatku munice a i časového dojezdu domů se 4. hry už Google, Jay a Linguiny nezúčastnili. Nicméně na straně soupeře bylo víc lidí co jim to pro dnešní den stačilo a tak na nás na minomet útočilo asi jen 15-20 hráčů. Modré jsme tedy k Minometu vůbec nepustili a defakto od respawnu jsme jim dali prostor jenom k prvním překážkám. Když jsem se byl podívat na s foťákem na druhou skupinu (polovinu červených Alfa) tak tam byla situace opačná. Tak uvidíme jak to celé dopadlo až z výsledků od organizátorů. Za náš tým však můžu cítit jen spokojenost, neboť jsme si opět navzájem dokázali jak je důležitá spolupráce a komunikace. 



Fotogalerie zde: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=100078867756969&set=a.373205308651725